Zondag 24 maart neemt onze blaaskapel Blaaskapel Os Genüge o.l.v. Bert Adams deel aan de Belgische Kampioenschappen voor Böhmische en Mährische blaasmuziek.Dit vindt plaats in CC de Kruisboog te Tienen. Aanvang 9.30 uur. Om 14.30 uur is het onze beurt. Er is nog plaats in de bus! Deze vertrekt om 11.00 uur bij de oude school in 't Hasselt - Bree. Voor meer informatie stuur ons maar een berichtje.

Op zaterdag 10 en zondag 11 november zijn de opnames gestart van onze 2de CD. Wij verwachten de lancering in de loop van 2019 en houden jullie verder nog op de hoogte. Blijf ons daarom zeker volgen via deze website of Facebook. Of kom gezellig luisteren naar één van onze optredens.

 
Zondag 4 november om 18u is er weer een dialectviering in de kapel van het stadhuis van Bree. De toegang is via het Vrijthof. Wij zullen vanaf 17:45u reeds een aantal nummers brengen, wees dus op tijd!Op zaterdag 20 oktober 2018 staan we op de Oktoberfeesten in Woerden om 18:15u op het programma.

Zaterdag 18 augustus zitten we om 17:30u op het Europees Schutterstreffen in Neer (NL) in tent 2. Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. In 2018 doen ze dat in het Midden-Limburgse Leudal. Het Europees Schutterstreffen is een kleurrijk, bourgondisch feest waar iedereen welkom is. Meer info op www.est2018.nl

Blaaskapel Os genüge zal zaterdag 4 augustus om 18u een optreden geven op ‘t vrijthof in hartje Bree. Het weer blijft goed, de terrasjes zijn gezellig, en wij zorgen voor de muziek!

Onze blaaskapel was ook aanwezig op de Euregioparade in Venray, een Euregionaal muziekfestival waaraan ruim 50 korpsen deelnemen uit Nederland, België en Duitsland.

Klik hier voor meer foto's
of klik hieronder voor een live-opname van Das Lied Von Tod

In Opitter, na een stevig onweer tijdens Bokkerieje, gaf onze blaaskapel weer een schitterend concert. Prachtige solo's werden afgewisseld met Böhmische en Mährische blaasmuziek van T.O.P.-niveau! De laatste CD's vliegen intussen de deur uit. Tijd voor een nieuwe?? Wat vindt ons trouwe publiek? Laat het ons weten!

Klik hier voor meer foto's

Verbroedering in Hamont. Ja beste fans, dat was me daar een feestje. Om 20u mochten we de spits afbijten en het binnenstromende publiek van de marswedstrijden verwelkomen met de mooiste blaasmuziek. Na ons was het tijd voor onder meer de Koninklijke Fanfare van Hamont-Lo, Fanfarenzug Strausberg (D) en de Musikkapelle uit Nauders (A). Daarna mochten wij en de Hitchhikers de avond afsluiten. Dat deden we met onze amusementsnummers. Kortom een heel gevarieerde en mooi programma.


Klik hier voor alle foto's

Jaarlijkse Brunch: zondag 8 april. Steun ons en kom heerlijk genieten bij een lekker brunchgerecht met een heerlijk sausje blaasmuziek van de Maasgalmkapel uit Kessenich en Die Heitere Kapelle uit Montfoort. Schrijf je in via 089/47.27.37, via onze muzikanten, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alleen maar positieve reacties op ons optreden gisteren in Zeijen. Het werd één groot feest in zaal Hingstman. Daar zorgden de muzikanten en Bert Adams voor. En er werd gezongen samen met lokale talenten, het mooie "Moje Ceska Vlast". Zoals Ruud Van Didden het zei voelde iedereen zich na afloop minstens 10 jaar jonger. Getuige hiervan waren de achtergelaten rollators en wandelstokken...
 
Klik hier voor alle foto's

Ons Jubileumjaar sluiten we af met deze Kerstkaart en we hopen u allen terug te zien op één van onze volgende activiteiten!

Ons laatste optreden van ons jubileumjaar '50 jaar Os Genüge' zit erop. In Bladel (NL) hebben we op zondag 26 november nog eens het beste van onszelf gegeven. Maar liefst 16 keer zaten we op het podium dit jaar, met veel plezier en muzikaliteit. U kan het nog eens nakijken op onze fotopagina. Na afloop sloten we het succesvolle jaar af met een heerlijk en welverdiend buffet...

 
 
Alle foto's op deze link

Zondag 5 november om 18u is er weer een dialectmis in de kapel van het stadhuis van Bree. De toegang is via het Vrijthof. Onze blaaskapel zal ook dit jaar deze mis, gesproken in het typische Breese dialect, muzikaal opluisteren.
Wij zullen vanaf 17:45u reeds een aantal nummers brengen, wees dus op tijd!

  Met op het programma weer het mooie nummer 'De blaai-jer van november'.
En enkele andere nieuwe nummers waaronder het prachtige
'Lied vom Tod'. Het wordt weer de moeite waard!

De bewoners van woonzorgcentrum Gerkenberg in Bree kregen zondag 24 september onze blaaskapel op het terras. Met het mooie weer was het dubbel genieten voor hun. En wij deden het met veel plezier! Bedankt voor de fijne ontvangst en de lekere Ops-Ale!

 
  Klik hier voor alle foto's

Zondagmiddag 16-09-17 was er in Genhout (NL) het Boereblaosfestijn! Amai, wat een geweldig feest was me dat daar! Maar liefst 7 kapellen uit 3 verschillende landen zaten er op de bühne. Wij mochten de spits afbijten en ook Toeter Thijs was vanuit Hamont, waar wij daags voordien nog verassingsact waren, even komen overwaaien naar Genhout. Hij blies weer mooie alpenhoornklanken die door de piekfijn ingerichte schuur galmden. Na ons zagen we oa. nog de Breethaler en de Maaskapel...
Klik hier voor de foto's

Aanstaande donderdag 22 juni 2017 verhuist onze blaaskapel van het repetitielokaal naar het gezellige Fietscafé Hagerhof, gelegen op de Solterbosstraat 38 te Voorshoven-Neeroeteren. Link naar Google Maps Hagerhof
Wij brengen er een gelegenheidsoptreden, aanvang 20u. Goed weer is reeds besteld, niets houdt u dus nog tegen voor een gezellig avondje blaasmuziek!
  

Morgen 28 mei zijn we te gast in Wessem, in de grote tent aan de Maas op het Musikantenstadl van onze vrienden van de Maaskapel. Os Genüge staat op het programma om 15:30u. Alle fans van harte welkom!

Zondag 9 april 2017. Een feestelijke dag in het bestaan van onze blaaskapel. Met een schitterend themaconcert 'Böhmisch klingt's am Schönsten' werd de Breughel in Bree in vuur en vlam gezet. Het publiek was ondanks het mooie weer en het laatste wapenfeit van Tom Boonen in Parijs-Roubaix talrijk aanwezig en kon er genieten van de mooiste Egerländer en Böhmische klanken van Blaaskapel Os Genüge. Alles fijn aan elkaar gepraat door Corrie die met een mooie diapresentatie de rijke geschiedenis van de blaaskapel in beeld bracht.

   
Meer foto's op deze link

Ein Egerländer Traum

Welkom op ons 7de brunchconcert op zondag 2 april.
Inschrijven kan via +32 89 47.27.37 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carnavalsconcert 2017 met de C.V. Kwaartjeslummels en muziek van blaaskapel Os Genüge. Met een heel gevarieerd programma wisten de muzikanten het aanwezige publiek goed te amuseren !
   

Zondag 4 december 2016 werden de gebroeders Smeets, de zangers van onze blaaskapel, gehuldigd voor 50 jaar mismuzikanten.  Zij doen reeds 50 jaar lang iedere zondagmorgen de gezangen tijdens de H.Mis. Corrie op drums, Rik op gitaar en Hubert op orgel. Ze werden feestelijk in de bloemetjes gezet door de diaken en heel veel kerkgangers die na de viering persoonlijk hun felicitaties konden overbrengen. Uiteraard bracht een delegatie van onze kapel een kleine serenade in de kerk.

Namens blaaskapel Os Genuge eine hiele dikke proficiat !

 
Meer foto's via deze link

Foto's te bekijken via deze link
Afgelopen zondag 6 november heeft onze blaaskapel weer de dialectmis muzikaal opgeluisterd in de kapel van het stadhuis van Bree.
Hierin werden ook onze dierbare overleden muzikanten herdacht: In memoriam


Met op het programma weer het mooie nummer 'De blaai-jer van november'.
En enkele andere nieuwe nummers waaronder het prachtige
'Märchen von Moos und Farnkraut'. Het wordt weer de moeite waard!

Enkele foto's van ons optreden in Houthalen-Helchteren:

Zondag 30 Oktober 2016, Evaluatieconcerten:

10.00 tot 10.45 Os Genüge uit Bree
11.00 tot 11.45 Hagelander blaaskapel uit Oplinter
12.00 tot 12.45 De Torenkruiers uit Bocholt...
13.30 tot 14.15 Die Lustigen Egerländer uit Houthalen
14.30 tot 15.15 De Stokkemer stadsmuzikanten uit Stokkem
15.30 tot 16.15 De ware Vrienden uit Dilsen

Dit alles wordt georganiseerd door die Lustigen Egerländer uit Houthalen.
Locatie: Don Bosco, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren

Ter promotie van onze nieuwe CD houden we deze zomer 2 concerten op 't Vrijthof in Bree. Tijdens het eerste concert op zaterdag 6 augustus konden we terecht op de grote kiosk. De goed gevulde terrassen werden veelvuldig met zon en mooie blaasmuziek overgoten. Op donderdag avond 25 augustus om 20u doen we dit nog eens over, bij goed weer. Het programma bestaat vooral uit de nummers die u op onze CD kan terugvinden.

 

Op zaterdagavond 2 juli werd onze eerste CD 'Groeten uit Bree' met trots voorgesteld aan het grote publiek, dat zeer talrijk aanwezig was. Met deze CD willen we graag een beeld schetsen van hoe een concert van Os Genüge klinkt nl. veel variatie in de muziek, zang, solowerk en eigen arrangementen.

De CD is verkrijgbaar tijdens onze optredens en bij onze leden aan €15 of via overschrijving van €17,65 (is inclusief verzendingskosten) op rekening BE30 9799 5539 2411 met vermelding van naam en adres. Of kom eens naar onze repetitie op donderdagavond vanaf 20u in de school van 't Hasselt - Bree. U kan er live meegenieten van onze muziek en samen met de muzikanten iets drinken.

Beluister hieronder de intro van enkele nummers.

01 Amsel Polka
02 Vielleicht seh'n wir uns wieder.
03 Walzertraum
07 Gloria - Solist Rudi Clysters
08 Unser Dirigent
10 Groeten uit Bree
12 Das Blonde Katchen
14 Limburg mie Vaderland (Moje Ceska Vlast)
15 Die schonste Rose
18 Ring of Fire

Alle teksten van de nummers zijn te downloaden via deze link

  
  

 Alle foto's te bekijken via deze link

Op zaterdag 2 juli nodigen we iedereen uit voor de presentatie van onze eerste CD. Klik op de affiche om te vergroten.

Onze 6de brunchconcerten waren weer een groot succes dankzij de mooie en verzorgde optredens van onze 2 gastkapellen en natuurlijk het talrijk opgekomen publiek.

Hartelijk bedankt aan alle medewerkers en medewerksters, ook achter de schermen.

 
 

Klik hier voor de foto's

Beste muziekvrienden van Os Genüge, speciaal voor de fans en voor alle liefhebbers van mooie blaasmuziek zijn we inmiddels gestart met de opnames van onze eerste CD. Het weekend van 20/21 februari vertoefden onze muzikanten menig uurtjes in de opname studio en gaven het beste van zichzelf.
Omdat de realisatie van een CD nogal wat kosten met zich meebrengt, zijn we nog op zoek naar sponsors. Voor meer info over ons sponsorprogramma kan u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via de contactpagina

  

 
Klik hier voor meer foto's

Zondag 24 januari 2016 vierden we feest tijdens het carnavalsconcert in samenwerking met de Kwaartjeslummels uit Bree. Er werd gedanst, gelachten en en gefeest. Zelfs de sambrero's mochten niet ontbreken!


  
 
 

Ter nagedachtenis van alle overleden muzikanten van onze blaaskapel, het nummer Gloria van de gelijknamige Tjechische Blaskapelle Gloria.

Blaaskapel Os Genüge herdenkt overleden medemuzikanten.

Onze blaaskapel heeft een succesvol 2015 gekend. Een Belgische en een Europese kampioenstitel is iets wat je niet elk jaar op je palmares kunt zetten. Daarbij komen dan nog de vele concerten die we her en der, in zowel binnen- als buitenland mochten verzorgen.

Onze laatste activiteit zal zijn: het opluisteren van de dialectmis van carnavalsvereniging de Kwaartjeslummels van Bree. Al jarenlang openen zij hiermee het nieuwe carnavalseizoen en herdenken ze hun afgestorven leden. Wij willen als blaaskapel het zelfde doen met dit verschil, dat wij het jaar hiermee willen afsluiten. Maar we willen er eveneens een herdenkingsviering van maken voor onze afgestorven medemuzikanten.

Langs deze weg willen we iedereen die, op de een of andere manier ooit betrokken is geweest met Blaaskapel Os Genüge uitnodigen voor deze herdenkingsviering. De samenstelling van onze muzikantengroep is in de loop van de jaren zo veranderd dat het onmogelijk is om iedereen persoonlijk uit te nodigen en om niemand te vergeten wij hopen wij via dit schrijven heel wat mensen te kunnen bereiken.

Dus iedereen is hartelijk welkom op zondag 8 november om 18 uur in de collegekapel naast het Breese stadhuis.

Op zaterdag 4 juli vieren wij onze titel van Europameister 2015. Iedereen is er van harte welkom vanaf 19u aan de school gelegen langs de 't Hasseltkiezel te Bree. Gratis inkom.

Onze blaaskapel steekt aanstaande zondag weer de grens over. We zitten dan in Wessem, daar organiseert de welbekende Maaskapel 'Musikantenstadl aan de Maas'. Om 11u mogen wij als Europameister de spits afbijten. U zijt allen welkom aan de grootste ontbijttafel van de gemeente Maasgouw! Dit gaat door aan de Maasboulevard van Wessem, tegenover Gasterie De Knip.

Onze blaaskapel zit nu zondag 31/05 tijdens Bokkerieje
weer in de Bokkestal van Molenbeersel, van 16:30u tot 18:00u.Ambiance verzekerd!

Opnieuw goud. Na een gouden medaille op het nationaal concours eerder dit jaar in Tienen, behaalde onze blaaskapel op zondag 17 mei 2015 ook goud op de Europese kampioenschappen Böhmisch/Mährische Blaasmuziek in Kerkrade in de Mittelstufe. Met 90,33% behaalden we een schitterend resultaat. Een heel dikke proficiat aan Bert Adams en zijn muzikanten! Dit alles ging door in de Rodahal te Kerkrade, waar we op het volgend WMC in 2017 als gastkapel worden uitgenodigd.

Het was nochtans spannend geworden, want op zaterdag 16 mei hadden we bij ons in 't Hasselt-Bree de Frienisberger Blasmusikanten uit Seedorf, Zwitserland op bezoek. Toen bleek al dat beide kapellen aan elkaar gewaagd waren. Maar uiteindelijk behaalden we de hoogste score in de Mittelstufe. Onze Zwitserse vrienden werden eervol 2de.

Sinds Bert Adams de dirigeerstok in 2012 ter hand nam, blijven de successen zich opstapelen. Op minder dan 2 jaar tijd vielen we 4 keer in de prijzen, waarvan 3x goud. En het is zoals Huub Thür uit het jurypanel het mooi verwoordde: "Bert haalt met zijn typische dirigeerstijl de muziek uit zijn muzikanten".

Lees meer over onze blaaskapel in Ruud's Music Magazine

Klik hier om het volledige concert te bekijken.

Of luister hieronder naar een compilatie van de verschillende werken.
Op zondag 17 mei neemt onze blaaskapel voor het 2de jaar op rij deel aan het Europese kampioenschap voor Böhmisch- Mährische blaasmuziek in Kerkrade.
Meer info over dit EK op www.ek-2015.nl


 
  

Sinds 25 april beschikt onze blaaskapel over 3 nieuwe Yamaha flügelhorns.
Muzikanten Casper, Michel en Rudi hebben nog een maand de tijd om ze in te blazen voor het EK in Kerkrade!


 

Om 15.30u speelt onze blaaskapel bij De Stabroekse Muzikanten.
Die dag spelen we ook nog in Brecht, van 19:45u tot 20:45u.
Er zijn nog vrije plaatsen in de bus. Geïnteresseerden om mee te gaan kunnen zich melden via email
op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 089/47.27.37.
De bus vertrekt om 12u aan ons lokaal in de school van 't Hasselt.

Zondag 14 september 2014 neemt onze blaaskapel deel aan de Euregioparade in Sittard-Geleen. Os Genüge speelt om 17:15u aan Brasserie Welcome op de Markt te Geleen.

Op deze Euregioparade presenteren zich een 40-tal verschillende muziekgezelschappen uit voornamelijk Belgisch en Nederlands Limburg tijdens een straatparade en diverse concerten.

Aanstaande zondag 6 juli wordt een drukke dag voor onze blaaskapel.
Om 13u spelen we tijdens de Parkhappening in park 'Het beukenhof' in Bocholt en om 19u weerklinkt onze blaasmuziek tijdens het Copa Classico festival op het Dusartplein in Hasselt!!

Onze blaaskapel behaalde op zaterdag 31 mei 2014 een schitterende 3de plaats op het Europameisterschaft der Böhmisch-Mährischen Blasmusik in het Oostenrijkse Ried im Innkreis in de Mittelstufe. De jury beloonde het gebrachte repertoire met 85,45%.  Als Noord-Limburgse vertegenwoordiger van blaasmuziek in Oostenrijk zijn we fier op het behaalde resultaat van Bert Adams en zijn muzikanten. Aan allen een dikke proficiat!
De concerten in Ried en het behaalde resultaat willen we graag opgedragen aan René Brebels, Jean Droshout en Jan Bullen.

Ranking Mittelstufe

Stufe Platz Blaskapelle Land Punkte
C 1 Klingend b-lech D 90,83
C 2 TK Egelfingen-Emerfeld D 85,53
C 3 OS Genuge B 85,45

Ranking per klasse
Meer info en foto's op www.em2014.at

Zondag 6 april was onze jaarlijkse brunch weer een groot succes. De talrijk aanwezige muziekliefhebbers en sympathisanten werden muzikaal verwend door de Reckheimer Musikanten en de Dorpsvrienden uit Neerglabbeek.
Dank aan iedereen die ons is komen steunen en aan iedereen die heeft meegeholpen aan deze geslaagde editie.


Op zaterdag 31 mei zal "Blaaskapel Os Genüge Bree" deelnemen aan het "Europameisterschaft Böhmisch-Mährische Blasmusik". Dit als gevolg van het behalen van de titel Nationaal Kampioen in de Heuvelklasse op 16 november 2013. Het kampioenschap wordt georganiseerd door Blaskapelle Ceska in het Oostenrijkse Ried im Innkreis. 

Os Genüge speelt op zaterdag 31 mei om 10:00u in de Keine-Sorgen-Saal en om 14:00u op Bühne 1 in Festhalle 17. Supporters welkom aldaar.  We wensen dirigent en muzikanten alvast veel succes!

Meer info is terug te vinden op www.em2014.at

 
 

 

Nu Blaaskapel Os Genüge uit Bree op 31 mei deelneemt aan het “Europameisterschaft Böhmisch-Mährische Blasmusik” voor Blaaskapellen in het Oostenrijkse Ried im Innkreis, stellen we u graag onze nieuwe website voor.

U vindt hier informatie over onze Blaaskapel en haar leden, ons programma en foto's van onze optredens.

www.osgenugebree.be

Zaterdag 16 november was een hoogdag in de wereld van de blaasmuziek met de nationale kampioenschappen in het Lemmensinstituut in Leuven.

In de Heuvelklasse liet Blaaskapel Os Genüge uit Bree met 90% en lof van de internationale juryleden, de concurrentie ver achter zich. Twee jaar geleden trokken zij Bert Adams als dirigent aan, een stap die het bestuur met deze kampioenstitel als resultaat, als zeer geslaagd mag beschouwen. Een dikke proficiat aan dirigent en muzikanten.