Na de eerste succesvolle editie van ons 'Sommerfest am Vrijthof' in 2019 organiseren we graag opnieuw deze mooie festivaldag op het gezellige Vrijthof in het centrum van Bree. Diverse blaaskapellen zullen voor jullie weer een hele namiddag geweldige muziek brengen. Wij zijn trots dat we een extra verrassingsoptreden kunnen toevoegen aan ons Sommerfest op 17 juli: "Blaaskapel XXL" Dit wordt een fantastische primeur!! Ben je nieuwsgierig wat dit is? Kom dan zeker luisteren en kijken op het Vrijthof in Bree. 🎼

 

Zondag 24 april organiseert Blaaskapel Os Genüge uit Bree haar 1e Frühlingsgeräusche. U bent van harte welkom, de inkom is gratis. Kom en geniet van heerlijke Böhmische en Mährische livemuziek en dit alles onder het genot van een drankje en hapje. Onze gasten zijn de 'Reckheimer Musikanten' en 'Die Ellenthaler Musikanten'

'Unser Kapellmeister Bert Adams' werd gisteravond tijdens de wekelijkse repetitie in de bloemetjes gezet?. Hij viert vandaag immers samen met zijn lieve echtgenote Tini hun 50ste huwelijksverjaardag. Nu ja, de bloemetjes zijn eigenlijk voor Tini, de Ops-Ale voor Bert ?? Een dikke proficiat vanwege muzikanten en bestuur van Blaaskapel Os Genüge Bree. En bedankt voor de traktatie.

Ruud's Music Magazine is was in gesprek met onze dirigent Bert Adams. U kan dit lezen in onderstaand artikel.
 

Helaas moeten wij ook de gevolgen dragen van de Coronacrisis die momenteel wereldwijd woekert. De repetities hebben bijna 3 maanden stil gelegen, maar eindelijk hebben we van de overheid groen licht gekregen om terug samen muziek te maken mits de nodige maatregels in acht te nemen. Dit doen we aan de hand van deze gedragscode voor VLAMO-leden. Meer info over muziek maken in tijden van Corona vinden jullie terug op de website van VLAMO. Afhankelijk van het verloop van de pandemie zullen we proberen dit jaar nog enkele optredens te organiseren. We houden jullie dan verder op de hoogte via onze website en Facebook-pagina

Helaas zijn wij genoodzaakt om onze Brunch dit jaar te annuleren vanwege de aanhoudende Corona crisis. We hopen dat u allen gespaard zult blijven van het virus en zien u graag op een volgende gelegenheid.

Op zondag 12 januari 2020 organiseerde onze kapel een Nieuwjaarstreffen.
Hierop werd ook onze 2de CD voorsteld, getiteld: "Blaosgenüge"

Deze nieuwe CD is te verkrijgen via onze leden en via email aan te vragen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor schitterende muziek werd gezorgd door de Pax-band, de Dorpsvrienden, Os Genüge en de Maastaler
 
  
Meer foto's via deze link

Beluister hier de intro van elk nummer.

01. Musik-Musik
02. Perlhütter
03. Stremtal Polka
04. Majoranka
05. Das Lied vom Tod - Solist Rudi Clysters
06. Klarinettenteufel - Solist Ilanka Boonen
07. Mily sen
08. Polterabend
09. Typisch Edi
10. Festwies Polka
11. Am Kreuzbach
12. Für den Frieden
13. Suliko
14. Ewig Böhmisch
15. The Rose
16. Freunde fürs Leben
17. Ich halt van Meziek
18. Feierabend
19. De Blaaier van November

 

Eindelijk is het zover. Wij zijn verheugd jullie onze 2de CD te mogen voorstellen op ons Nieuwjaarstreffen op zondag 12 januari 2020. We doen dat samen met De Dorpsvrienden uit Neerglabeek, de Pax Band uit Opitter en Die Original Maastaler uit Heijen. Aanvang om 13u in de zaal van de school, 't Hasseltkiezel 7 in Bree.

Zondag 10 november om 18u is er weer een dialectviering in de kapel van het stadhuis van Bree. De toegang is via het Vrijthof. Wij zullen vanaf 17:45u reeds een aantal nummers brengen, wees dus op tijd!