Opnieuw goud. Na een gouden medaille op het nationaal concours eerder dit jaar in Tienen, behaalde onze blaaskapel op zondag 17 mei 2015 ook goud op de Europese kampioenschappen Böhmisch/Mährische Blaasmuziek in Kerkrade in de Mittelstufe. Met 90,33% behaalden we een schitterend resultaat. Een heel dikke proficiat aan Bert Adams en zijn muzikanten! Dit alles ging door in de Rodahal te Kerkrade, waar we op het volgend WMC in 2017 als gastkapel worden uitgenodigd.

Het was nochtans spannend geworden, want op zaterdag 16 mei hadden we bij ons in 't Hasselt-Bree de Frienisberger Blasmusikanten uit Seedorf, Zwitserland op bezoek. Toen bleek al dat beide kapellen aan elkaar gewaagd waren. Maar uiteindelijk behaalden we de hoogste score in de Mittelstufe. Onze Zwitserse vrienden werden eervol 2de.

Sinds Bert Adams de dirigeerstok in 2012 ter hand nam, blijven de successen zich opstapelen. Op minder dan 2 jaar tijd vielen we 4 keer in de prijzen, waarvan 3x goud. En het is zoals Huub Thür uit het jurypanel het mooi verwoordde: "Bert haalt met zijn typische dirigeerstijl de muziek uit zijn muzikanten".

Lees meer over onze blaaskapel in Ruud's Music Magazine

Klik hier om het volledige concert te bekijken.

Of luister hieronder naar een compilatie van de verschillende werken.